DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Činnost SDH za rok 2013

Dnes je

Zpráva o činnosti jednotky JSDHO Železný Brod za rok 2013

Výjezdy jednotky, celkem 61 krát jednotka vyjížděla, z toho:

  • 16 požárů.
  • 18 dopravních nehod silničních a 1 železniční.
  • 1.zatopení objektu.
  • 1. únik ropných produktů.
  • 12 krát technická pomoc, to byly spadlé stromy či olejové skvrny na vozovce.
  • 6 krát pomoc při vyprošťování nebo vyhledávání živých či mrtvých osob.
  • 5 krát jednotka nezasahovala, protože 4 výjezdy byly k nenahlášenému pálení a jednou náhlášení dopravní nehody, která nebyla a jedno cvičení se složkami IZS ( Integrovaný Záchranný Systém) hledání ztracených osob, to vše za účasti 420 členů jednotky, což je v průměru 7 členů na jeden výjezd, 5214 minut je celková doba jednotky na všech výjezdech, tj. 85, 5minut na jeden výjezd jednotky, při čtyřech zásazích byla použita dýchací technika.

Dále se jednotka JSDHO Železný Brod zúčastnila na technologické pomoci městu tzn. mytí a napouštění městského koupaliště, skrápění při částečné demolici ohrožujícího objektu na Trávníkách, čištění a napouštění studny na Vrší a kácení či pořezy stromů po městě.

Také ale nesmíme zapomenout že jednotka JSDHO Železný Brod se taky zúčastnila při pálení čarodejnic jako požární asistence také jako požární asistence na městském ohňostroji, dále pak také na koncertech pořádané na hasičském cvičišti.

To jest výčet činnosti jednotky sboru dobrovolných hasičů Železný Brod. Bez uvádění nezbytných předcházejících a následných prací umožňujících a zajišťujících řádnou a celkovou akceschopností naší jednotky, tj. především vyjetí k zásahům, což je příprava a udržování výstroje, výzbroje a techniky potřebné při zásazích při pomoci našim spoluobčanům.